Meteoroloji Genel Müdürlüğünden 18 İl için Sarı Kod

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul dahil olmak üzere 18 il için sarı kodlu hava durumu uyarısı yaptı; kar, fırtına ve kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde beklenen hava koşullarına ilişkin yeni bir rapor yayımladı. Rapora göre, İstanbul başta olmak üzere 18 il için sarı kodlu uyarı verildi. Bu uyarı kapsamında karla karışık yağmur, kar ve fırtına gibi hava olaylarının etkili olması bekleniyor.

Ülkenin genelinde yağışlı bir havanın hakim olacağı, yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak, bazı bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Trakya’nın batısı, Güney Marmara, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’da kar yağışlarının etkili olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği ve batı ile iç kesimlerde hissedilir derecede (6-12 derece) azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın, genellikle kuzey ve batı kesimlerde kuzeyli yönlerden, güney ve doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden esmesi bekleniyor. Marmara ve Kuzey Ege’de kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarıları kapsamında, Muğla, Çanakkale, İzmir, Manisa, Balıkesir ve Aydın’ın bazı bölgelerinde kuvvetli yağışlar beklenirken, Batı Akdeniz, Antalya’nın doğusu, Isparta’nın güneyi, Burdur’un doğusu, Doğu Akdeniz’de Adana, Mersin ve Hatay’ın bazı kesimlerinde de kuvvetli yağışlar öngörülüyor. Bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, hortum riski, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin