MEB, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Desteklerini Artırdı

featured

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde engelli bireylere verilen destek eğitimlerin bütçeden karşılanacak kısmında önemli bir artışa gitti. Bakanlık, bireysel eğitim için aylık 4 bin 692 lira, grup eğitimi için ise aylık 1.314 lira destek sağlayacak.

Bu destek, özel gereksinimli bireyler için önemli bir finansal katkı sağlayacak. Bakanlık, bu yıl 8 saatlik bireysel eğitim için 3 bin 147 liradan 4 bin 692 liraya, 4 saatlik grup eğitimi için ise 881 liradan bin 314 liraya çıkardı. Bu artış, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine sağlanan desteğin yüzde 49,1 oranında arttığını gösteriyor.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri

MEB’e bağlı toplam 3 bin 277 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi bulunmaktadır. Aralık 2023 verilerine göre, bu merkezlerde 504 bin 908 özel eğitime ihtiyaç duyan bireye toplamda 1 milyar 991 milyon 933 bin 364 lira eğitim desteği verildi.

Bütçe Tahmini

Bu yıl içinde, özel eğitim ihtiyacı olan bireyler için aylık 2 milyar 800 milyon lira, yıllık olarak ise yaklaşık 35 milyar lira ödeme yapılması bekleniyor. Bu oran, MEB’in özel eğitime ve engelli bireylerin eğitimine verdiği önemi ve bu alanda yaptığı yatırımları göstermektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin