Kobani Davası’nda Karar Yine Ertelendi 

featured

Kobani Davası’nda karar çıkmazken, mahkeme tutukluluk durumlarını değerlendirerek karar duruşmasını başka bir tarihe erteledi.

Kobani Davası’nda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu sanıkların yargılandığı duruşmada karar çıkmadı, mahkeme tutukluluk durumlarını değerlendirdi. Duruşma başka bir tarihe ertelendi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu 18’i tutuklu, toplam 108 sanığın yargılandığı Kobani Davası’nda bugün yapılan duruşmada karar çıkmadı. Duruşma, sanıkların tutukluluk durumunun gözden geçirilmesiyle devam etti. Mahkeme, dava dosyasının kapsamı ve savunmaların detaylı incelenmesi gerektiğini belirterek, hüküm duruşmasını başka bir tarihe erteledi. Duruşmaya SEGBİS ile katılan Demirtaş, “Herhangi bir söz talebim yok. Tüm arkadaşların özgürlüğünü talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sanıklar arasında, eski HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş gibi önemli isimler bulunuyor. Mahkeme başkanı, SEGBİS çözüm tutanaklarının yetişmemesi ve dosyanın kapsamı gibi sebeplerle kararın ertelenmesine karar verdiğini açıkladı. İddia makamı, kuvvetli suç şüphesi ve kaçma riski gerekçesiyle tutuklulukların devamını talep etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin