İzmir-Midilli Rotasının Tavkimi Duyuruldu

featured

İzmir Alsancak Limanı’ndan Midilli’ye seferler, 2024 yılında da “Rotamız Midilli” sloganıyla yolcularına kapılarını açmaya devam ediyor.

İZDENİZ A.Ş. Genel Müdürü Ümit Yılmaz’ın açıklamalarına göre, İzmir Alsancak Limanı’ndan Midilli’ye düzenlenen seferler, 2024 yılında da “Rotamız Midilli” sloganıyla devam edecek. 2022 yaz sezonunda başlatılan bu hizmet, 2024 yılında da yolcularına kapılarını açıyor. Özellikle 9 ve 12 Nisan’daki bayram özel seferlerinin ardından, 3 Mayıs’ta başlayacak düzenli sefer programıyla birlikte, İzmir-Midilli arası deniz yolculuğu daha da cazip hale geliyor.

Türkiye’den Yunan Adalarına Seferler

Türkiye’den 10 Yunan adasına, aralarında Midilli’nin de bulunduğu, 7 günlük kapıdan vize uygulamasının başlamasına kısa bir süre kala, seyahat severler için yeni fırsatlar kapıda. Nisan ayında başlaması beklenen sezonla birlikte, Ayvalık’tan Midilli’ye, Çeşme’den Sakız’a ve daha birçok güzergahtan düzenlenecek seferler, Ege’nin iki yakasını birbirine daha da yakınlaştıracak.

Yılmaz, deniz taşımacılığı ile turizmi teşvik etme hedefi doğrultusunda, İzmir-Midilli hattındaki sefer sayısını haftada ikiye çıkardıklarını belirtti. 2023 yılında gördükleri yoğun ilgi ve kapı vizesi uygulamasının yeniden hayata geçirilmesiyle, bu hatta daha fazla seyahat imkanı sunulacak.

Hedef Yolcu Sayısını Üç Katına Çıkarmak

İZDENİZ A.Ş. olarak gençlere ve çocuklara yönelik indirimlerle, kaliteli ulaşım hizmeti sunmayı hedefleyen Yılmaz, 2024 yaz sezonunda Midilli’ye düzenleyecekleri 41 sefer ile yolcu sayısını üç katına çıkarmayı amaçlıyor.

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye Ege kıyıları ve Yunanistan Ege Adaları arasındaki turizm ve ticarette, iki tarafın da kazanacağı bir iş birliğinin beklendiğini ifade etti. Bu iş birliğinin, sadece Türk vatandaşlarının değil, adalardan Türkiye’ye seyahatin de teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin