İstanbul’da 50 Milyon Liralık Sahte İlaç Ele Geçirildi

featured

İstanbul’da düzenlenen operasyonda, 50 milyon lira değerinde sahte, kaçak ve bozuk ilaçlar ele geçirildi, 16 şüpheliden 9’u tutuklandı.

İstanbul’da ilaç kaçakçılarına yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. 15 ve 25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda, piyasa değeri 50 milyon lira olan sahte, kaçak ve bozuk ilaçlar ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında 16 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 9’u tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonlar, ilaç sektöründeki sahtecilik faaliyetlerini önlemek ve suçluları adalet önüne çıkarmak amacıyla düzenlendi. Emniyet güçleri, teknik ve fiziki takip sonucunda İstanbul genelinde belirlenen 36 adrese eş zamanlı baskınlar yaptı. Baskınlarda, alerji testi, botoks, dolgu malzemesi, kanser ve diyabet tedavisinde kullanılan ilaçlar dahil olmak üzere çeşitli medikal ürünler ele geçirildi.

Yakalanan ilaçlar ve tıbbi cihazlar, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sergilendi. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, serbest bırakılan şüpheliler hakkında yürütülen hukuki işlemler de sürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin