Hatay’da İki Mahallede Kuduz Karantinası

featured

Hatay’ın Defne ilçesinde, Meydancık Mahallesi’nde bir çiftlikte büyükbaş hayvanlara saldıran sahipsiz bir köpek, kuduz olduğu tespit edildi. Bu durum üzerine Meydancık ve yanı başındaki Güneysöğüt Mahallesi’nde hayvan giriş çıkışlarına sınırlama getirildi ve sokak hayvanları toplanmaya başlandı.

Alınan Önlemler

22 Nisan’da yaşanan olay sonrası çiftlik işletmecisi durumu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bildirdi. İlgili belediye ekipleri, köpeği yakalayarak müşahede altına aldı. Köpek, 23 Nisan’da ölmeden önce kuduz şüphesiyle kayıt altına alınmıştı. Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’nde yapılan analiz sonucu köpeğin kuduz olduğu doğrulandı.

Toplama Faaliyetleri

Meydancık ve Güneysöğüt Mahalleleri’nde, kuduz riski nedeniyle tüm sokak kedi ve köpekleri ile vahşi hayvanlar, ilçe ve büyükşehir belediyesi ekipleri tarafından toplanarak aşılanacak ve hastalık kontrol altına alınıncaya kadar bakım evlerinde tutulacak. Ayrıca, hastalık nedeniyle insanların zarar görmemesi için de tedbirler artırıldı.

Bölgede kuduz riski taşıyan hayvanlar tarafından ısırılan ya da temas eden insanlar için sağlık teşkilatıyla irtibat sağlanacak ve olası ısırık vakaları Defne İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yakından takip edilecek. Halk sağlığı ve hayvan sağlığı ekipleri, bölge halkını bilgilendirme ve tedbir alma konularında yoğun bir çalışma yürütüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin