Göçmen Botu ile Kaybolan Bir Kişinin Daha Cansız Bedeni Bulundu 

featured

Çanakkale’nin Eceabat ilçesi açıklarında meydana gelen ve büyük bir trajediye dönüşen göçmen botu faciasında, kayıpları arama çalışmalarının 11. gününde güncel bir haber daha geldi. Gökçeada sahilinde, denizde kaybolan bir çocuğun cansız bedeni bulundu. Bu son bulgu ile birlikte, faciada hayatını kaybedenlerin sayısı 23’e yükseldi.

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş tarafından yapılan açıklamada, arama çalışmalarının karadan ve denizden yoğun bir şekilde sürdürüldüğü belirtildi. Vali Aktaş, “7-8 yaşlarında bir çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Cenaze, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın helikopteri ile sahilde tespit edildi ve Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı” dedi.

15 Mart’ta meydana gelen faciada, botun batması sonucu hayatını kaybedenler arasında 8 çocuk bulunuyor. Olayda şans eseri kurtulan 4 göçmen, yetkililere yaşananları aktararak arama kurtarma çalışmalarının başlamasını sağlamıştı. Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan ve cansız bedenlerine ulaşılan kişilerin sayısı 23’e ulaşırken, kayıp olarak bildirilen 19 kişinin aranmasına devam ediliyor.

Soruşturma Sürüyor

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, batan lastik botta toplam 46 göçmenin bulunduğu tespit edildi. Faciayla ilgili olarak şu ana kadar 1 kişi tutuklandı. Bu acı olay, göçmenlerin karşı karşıya kaldığı tehlikeleri ve yaşanan insanlık dramını bir kez daha gözler önüne serdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin