Depremde Hayatını Kaybedenler Anıldı

featured

Maraş merkezli depremin yıl dönümünde, afetten etkilenen kentlerde düzenlenen anma törenleri ve yürüyüşlerle hayatını kaybedenler anıldı.

Maraş merkezli büyük depremin yıl dönümü, Türkiye’nin dört bir yanında anıldı. Depremin izlerinin hâlâ taze olduğu bu günlerde, afetten etkilenen 11 il başta olmak üzere, pek çok kentte yurttaşlar bir araya gelerek depremde yaşamını yitirenleri andı. Yıkılan binaların enkazları başında karanfiller bırakıldı, çocukların mezarlarına balonlar asıldı. Yurttaşlar, gece boyunca sokaklarda ateşler yakarak “deprem nöbeti” tuttu.

Depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, afetin birinci yıldönümünde düzenlenen törenler ve yürüyüşlerde yurttaşların iktidara yönelik tepkileri dikkat çekti. Özellikle Hatay’da düzenlenen ‘Büyük Hatay Yürüyüşü’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem sonrası ziyaretleri esnasında istediği ‘helallik’ talebi eleştirildi. Yurttaşlar, “Depremi unutmuyoruz, affetmiyoruz, helalleşmiyoruz” diyerek duygularını ifade etti.

Etkinliklerde yıkılan binaların enkazında yaşamını yitirenlerin yakınları, iktidarın rant politikalarına tepki gösterdi. “Sabrımız tükendi” diyen yurttaşlar, devletin ihmalleri ve afet sonrasında yaşanan sorunlara dikkat çekti. Hatay’da düzenlenen yürüyüşte “Hatay’ı yeniden kuracağız”, “Katiller halka hesap verecek” gibi sloganlar atıldı.

Anma törenleri, afetten etkilenen kentlerin sokaklarında düzenlenen çeşitli etkinliklerle sürdü. Depremlerde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu, karanfiller ve mumlar bırakıldı. Yurttaşlar, “Sesimi duyan var mı?” diyerek, yaşanan felaketin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Anma törenleri, depremde yaşamını yitirenlerin yanı sıra, zorlu arama kurtarma çalışmalarına katılan maden işçileri tarafından da düzenlenen etkinliklerle taçlandırıldı. Maden işçileri, deprem bölgesinde yaşanan acıları ve kurtarma çalışmalarındaki deneyimlerini paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin