Deprem Uzmanı Moriwaki Deprem Beklenen İlleri Sıraladı

featured

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Çanakkale’de meydana gelen depremi önceden tahmin ettikten sonra, Marmara Bölgesi için “Her an deprem olabilir” uyarısında bulunarak, vatandaşlara hazırlıklı olmaları çağrısında bulundu.

Çanakkale’de gerçekleşen 4,9 büyüklüğündeki depremi önceden tahmin ettiğini belirten Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Marmara Bölgesi’nde yaşayanları dikkatli olmaya çağırdı. Moriwaki, özellikle Çanakkale, İnegöl, Bursa, Bandırma ve Balıkesir civarında her an deprem olabileceğini ve hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Moriwaki, Merzifon 7. Kitap Fuarı’nda yaptığı açıklamada, Marmara Bölgesi için ciddi bir deprem riski bulunduğunu ve vatandaşların artık hazır olmaları gerektiğini belirtti. Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı olan Moriwaki, deprem hazırlığı konusunda binaların zemin yapısının önemine, su şişesi, toz maskesi, deprem çantası ve düdük gibi temel ihtiyaçların hazır bulundurulmasını önerdi.

Çanakkale Depremi ve İstanbul’un Durumu

Yenice, Çanakkale’de meydana gelen ve İstanbul’dan da hissedilen 4,9 büyüklüğündeki deprem, Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın 1953’te kırılan bir kolunda gerçekleşti. Bu durum, İstanbul’daki olası bir deprem için endişeleri artırırken, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür de Yenice-Gönen fayı üzerinde gerçekleşen depremin beklenen bir durum olduğunu ifade etti. Görür, bu bölgedeki stres birikiminin gözle görülür olduğunu ve küçük depremlerin bu stresi azaltabileceğini belirtti.

Moriwaki ve diğer uzmanlar, Marmara Bölgesi’nde yaşayan vatandaşları olası bir depreme karşı daima hazırlıklı olmaya davet ediyor. Deprem öncesi alınacak önlemler ve hazırlıklar, can ve mal kaybını minimize etmede kritik öneme sahip.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin