Boğaziçi Üniversitesi Protestoları Davasında 70 Sanık için Ceza Talebi

featured

Boğaziçi Üniversitesi’nde kayyum rektör atamasını protesto eden ve gözaltına alınan, aralarında akademisyenlerin de olduğu 70 sanık hakkında, “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” ve “Görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından ceza istendi.

Boğaziçi Üniversitesi’nin kayyum rektörüne karşı yapılan protesto eylemlerine katılan ve sonrasında gözaltına alınan 70 kişi, İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanıyor. Davanın 31. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda gerçekleşen son duruşmasında, sanıkların çoğunluğu katılmazken, avukatları mahkemede hazır bulundu.

Sanıkların 20 Mayıs 2022’de gerçekleşen “Onur Yürüyüşü” sırasında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu”na muhalefet etmek ve polisin görevini yapmasını engellemek suçlarıyla itham edildikleri bildirildi. Duruşmayı, aralarında ABD Konsolosluğu ve İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi temsilcilerinin de olduğu çeşitli gözlemciler takip etti.

Savcılık, protesto sırasında atılan sloganlar ve polise yönelik direnç eylemleri nedeniyle çoğu sanık hakkında “Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet”ten ceza talep etti. İki sanık hakkında ise “Görevi yaptırmamak için direnme” suçundan cezalandırılması önerildi. Yargılama sırasında vefat eden Bilge Adım haricindeki tüm sanıkların cezalandırılması istendi.

Mahkeme, iki sanık hakkında mevcut yakalama kararlarının sürdürülmesine ve bir sanık hakkında yeni bir yakalama kararı çıkarılmasına karar vererek duruşmayı 4 Ekim 2024 tarihine erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin