Berkin Elvan’ın Ailesi 6. Kez Hakim Karşısına Çıktı

featured

Gezi Parkı eylemleri sırasında oğlunu kaybeden Berkin Elvan’ın ailesi, Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 6. kez yargılandı; anne Gülsüm Elvan adaletsizliğe dikkat çekti.

Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşanan trajik bir olayda oğlu Berkin Elvan’ı kaybeden Gülsüm Elvan ve Sami Elvan çifti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri suçlamasıyla yargılanmaya devam ediyor. İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmada aile, adalet arayışlarını sürdürdü.

Duruşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı mazeret bildirerek katılmazken, Elvan ailesi yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Gülsüm Elvan, yaptığı savunmada kendisinin hakarete uğradığını ve “Emri ben verdim” diyenlerin yargılanmadığını vurgulayarak, Cumhurbaşkanı olmanın yargılanmaya engel teşkil edip etmediğini sordu. Gülsüm Elvan, olayda mağdur edildiğini belirterek beraatini talep etti.

Sami Elvan ise, önceki savunmalarını tekrar ederek, kaybettikleri evlatları için haklı bir dava yürüttüklerini ve söyledikleri sözlerin arkasında olduklarını ifade etti. Elvan, haklı olduğuna inandığını ve beraatini talep ettiğini söyledi.

Ailenin avukatı Caner Kartal, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Vedat Şörli kararını dosyaya sunduklarını belirterek, müvekkillerin ifadelerinin hakaret kastı taşımadığını ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu savundu. Kartal, Berkin Elvan’ın katledildiğini ve sanık polisin olası kastla öldürme suçundan ceza aldığını, kararın kesinleşme aşamasında olduğunu dile getirdi.

Mahkeme, esasa ilişkin mütalaasını hazırlaması için duruşma savcısına gönderilmesine karar vererek duruşmayı 10 Eylül’e erteledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin