Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Kadınlara Ücretsiz Hijyenik Ped Desteği

featured

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kadınlara her ay 1 paket ücretsiz hijyenik ped desteği sağlayacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 31 Mart Yerel Seçimlerinin ardından kadınlara yönelik önemli bir sosyal destek programını hayata geçirdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), her ay kadınlara 1 paket ücretsiz hijyenik ped sağlama kararı aldı. Bu destek, kadınların temel hijyen ihtiyaçlarına erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Seçim kampanyası sırasında, rahim ağzı kanserini önlemek amacıyla sosyal destek alan ve 30 yaşını aşmamış kadınlara HPV aşısının ücretsiz yapılacağını vaat eden Yavaş, seçim sonrasında da kadınların sağlık ve hijyen ihtiyaçlarına yönelik adımlar atmaya devam ediyor.

Nasıl Faydalanabilirsiniz?

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezleri, bu program kapsamında kadınlara her ay 1 paket hijyenik ped dağıtacak. Kadın Danışma Merkezi tarafından yapılan duyuruda, “Hijyenik ped erişimi her kadının hakkı. Aylık Döngünüze 1 Paket Hijyenik Ped Desteği Bizden! Kadınlara ‘Ayda Bir Defa 1 Paket Hijyenik Ped’ desteği sağlıyoruz. Hijyenik pedinizi ücretsiz bir şekilde alabilirsiniz” ifadeleri kullanıldı.

Bu destek programı, kadınların temel ihtiyaçlarına yönelik duyarlı bir yaklaşım sergileyerek, toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadın haklarına verilen önemi gösteriyor. ABB’nin bu adımı, diğer yerel yönetimlere de örnek teşkil edebilecek bir uygulama olarak dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin