Ağrı Patnos’ta Sel Felaketi

featured

Ağrı’nın Patnos ilçesinde yaşanan sel felaketi nedeniyle evler su altında kaldı, çok sayıda koyun hayatını kaybetti.

Ağrı’nın Patnos ilçesinde yaşanan sel felaketi, bölgeyi olumsuz etkiledi. Son günlerde etkili olan sağanak yağışlar ve karların erimesi sonucu Çay Mahallesi’nden geçen Bağdişan Deresi’nin taşması, mahallede bazı evlerin su baskınına uğramasına ve çok sayıda koyunun ölümüne neden oldu.

Tedbirler

Çay Mahallesi’nde meydana gelen sel sonrası, ekipler hızla harekete geçti. Dere yatağında temizlik çalışmaları yapılırken, taşkına karşı tedbirler alındı. Evlerde biriken suların tahliyesi için de çalışmalar gerçekleştirildi. Patnos Belediye Başkanı Abdulhalik Taşkın, yaşanan su baskınları sonucu maddi hasar oluştuğunu, fakat can kaybının yaşanmadığını belirtti. Zarar gören vatandaşlara yönelik gerekli yardımların sağlanacağını ifade eden Taşkın, ekiplerin hasarı en aza indirgemek için yoğun çaba sarf ettiğini kaydetti.

Bölge Halkının Durumu

Patnos’taki sel, bölge halkı için zorlu bir sınav oldu. Evleri su altında kalan ve hayvanlarını kaybeden vatandaşlar, büyük bir üzüntü içinde. Belediye ve ilgili kurumların hızla müdahale etmesi, bölge halkına bir nebze olsun umut verdi. İlerleyen günlerde yapılacak yardım ve destek çalışmaları, selin yaralarını sarmada kritik önem taşıyacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin