17 Üniversiteden Uluslararası Öğrencilere Destek Mesajı

featured

17 Türk üniversitesi, uluslararası öğrencilere yönelik olumsuz açıklamalara karşı ortak bir bildiri yayımlayarak, bu öğrencilere desteklerini ve Türkiye’nin küresel eğitim hedeflerine olan bağlılıklarını teyit etti.

Türkiye’nin Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği (BKÜB) üyesi 17 üniversite, son zamanlarda uluslararası öğrencilere yönelik yapılan açıklamalara tepki göstererek ortak bir bildiri yayımladı. Bildiride, Türkiye’nin küresel bir eğitim merkezi olarak konumunu pekiştirdiği ve yükseköğretimde uluslararasılaşma çabalarının önemli bir yer tuttuğu vurgulandı.

Bildirinin İçeriği

Ortak bildiride, Türkiye’nin dünyada en çok tercih edilen ilk 10 ülke arasında yer aldığı, bu başarının uluslararası öğrencilerin katkılarıyla sağlandığı belirtildi. Bildiride ayrıca, son dönemde uluslararası öğrencilere yönelik yapılan olumsuz açıklamaların Türkiye’nin yükseköğretim hedeflerine ve ‘bilim diplomasisi’ çabalarına zarar verdiği ifade edildi.

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) koordinasyonunda üniversitelerin elde ettiği başarıların altı çizilirken, uluslararası öğrencilere yönelik olumsuz tutumların Türkiye’nin akademik, ekonomik ve sosyo-kültürel gelişimine zarar verdiği kaydedildi. Bildiride, uluslararası öğrencilere sahip çıkılması ve Türkiye’nin gönül elçileri olarak görülmesi gerektiği vurgulandı.

Bildiri, Türkiye’nin yükseköğrenim alanında uluslararasılaşma vizyonunu daha da ileri taşıma ve daha adil bir dünya ile daha güçlü bir Türkiye yüzyılı hedefine katkı sağlama niyetini tekrarladı. Üniversiteler, uluslararası öğrencilerin eğitimlerine devam ederken Türk kültürü, değerleri ve bilimsel duruşun korunması ve pekiştirilmesi konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin