Trafik Sigortasında Yeni Dönem

featured

“Sigorta Aracıları Teklif Platformu”, riskli sürücüler için zorunlu trafik sigortası poliçe sorununa çözüm sunarak yarından itibaren uygulanmaya başlanacak.

Trafik sigortasında zorunlu poliçe düzenlemesiyle karşılaşan ve özellikle riskli basamaklarda yer alan sürücüler için önemli bir çözüm olarak geliştirilen “Sigorta Aracıları Teklif Platformu” yarından itibaren hizmete giriyor. Sigorta Bilgi Merkezi tarafından kurulan ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından düzenlenen bu platform, sigorta şirketleri ve acenteleri için yeni bir işleyiş sunuyor.

Platformun Özellikleri ve İşleyişi

Platform, tüm trafik ruhsatına sahip sigorta şirketlerinin üyeliğini zorunlu kılarak, 17 bin sigorta acentesine isteğe bağlı üyelik imkanı sunuyor. Üyelik süreci, ücret ödeme şartına tabi tutularak, sigorta şirketleri ile acenteler arasında daha organik bir iş birliği sağlanması amaçlanıyor. Bu yeni sistem, hukuksal bağ kurulmamış acenteler ve sigorta şirketleri arasında da platforma özgü sözleşmelerin yapılabilmesine olanak tanıyor.

Sigorta şirketleri, platform üzerinden acentelerle yapacakları aracılık sözleşmelerinde teminat mektubu ya da kefalet sigortası talep edemeyecek. Ayrıca, acenteler üzerinde sadece tek bir şirketle çalışma zorunluluğu gibi kısıtlamalar getiremeyecekler ve acentenin müşteri portföyüne zarar verecek düzenlemeler yapamayacaklar.

Teklif Alma Süreci ve Sürücülere Etkisi

Teklif alma süreci iki aşamadan oluşacak. İlk fazda, acenteler mevcut anlaşmaları olan sigorta şirketlerinden 10 dakika içinde teklif alacaklar. Kabul edilen teklifler hemen işleme alınacak. İlk fazda teklif alınamaması durumunda, acenteler ikinci faza geçerek, platform üzerinden anlaşma yaptıkları diğer sigorta şirketlerinden teklif alabilecekler.

Bu sistem sayesinde, sürücülerin trafik poliçelerine erişimleri kolaylaşacak ve sigorta şirketlerinin teklif vermeme gibi durumları hızla tespit edilebilecek. Bu, özellikle yüksek risk grubundaki sürücüler için sigorta poliçesi edinme sürecini önemli ölçüde iyileştirecek bir gelişme.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin