Ticaret Bakanlığı, 530 Milyon Liralık Lüks Araç İthalatında Usulsüzlük Tespit Etti

featured

Ticaret Bakanlığı, 358 lüks aracın sahte faturalarla ülkeye sokulduğunu tespit ederek, araçlara el koyma talebinde bulundu.

Ticaret Bakanlığı, piyasa değeri 530 milyon lira olan 358 lüks aracın sahte faturalarla ithal edildiğini ve bu usulsüzlüğün Cumhuriyet Savcılığı’na bildirildiğini açıkladı. Bakanlık, bu araçlarla ilgili olarak suç duyurusunda bulunulduğunu ve araçlara el konulmasının talep edildiğini duyurdu.

Usulsüzlük

Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasına göre, paralel ithalat yoluyla yapılan bu lüks araç ithalatlarında, gerçeğe aykırı belgeler ile gümrük vergilerinin kısmen veya tamamen ödenmeksizin işlem yapan firmalar tespit edildi. İncelemeler, düşük kıymetli sahte/çifte faturalar ve sahte A.TR Dolaşım Belgeleri kullanılarak gerçekleştirildiği belirlenen ithalatlarda, yaklaşık 530 milyon lira tutarındaki kamu zararının ilgili firmalardan tahsil edilmesi yoluna gidildi.

Bakanlık, lüks otomobil ithalatlarındaki ihlallerin tüm yönleriyle ortaya çıkarılması ve haksız rekabet oluşturan eylemlerin engellenmesi amacıyla gözetim ve denetim faaliyetlerini sürdürmekte olduğunu belirtti. Ayrıca, kamu maliyesinin haklarının korunması ve gümrük mevzuatına uygun şekilde işlem yapılması için gerekli tüm tedbirleri alacaklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin