TCMB Genel Kurulu Her Yıl Nisan Ayında Toplanacak

featured

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekonomideki normalleşme sürecine paralel olarak, önemli bir organizasyonel değişikliğe gitti. TCMB’nin Olağanüstü Genel Kurulu’nda alınan kararla, bankanın genel kurul toplantılarının her yıl Nisan ayında yapılması oy birliğiyle kabul edildi. TCMB Başkanı Fatih Karahan, bu kararın “fabrika ayarlarına dönüş” olarak nitelendirilebilecek bir normalleşme sürecinin bir parçası olduğunu ifade etti.

Olağanüstü Genel Kurul ve Alınan Kararlar

TCMB’nin İdare Merkezi’nde, Başkan Fatih Karahan liderliğinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul toplantısında, bankanın Esas Mukavelesi’nde 2019’da yapılan ve genel kurul toplantılarının zamanlamasını değiştiren düzenlemenin yeniden eski haline çevrilmesi oylandı. Oylama sonucunda, genel kurul toplantılarının “her yılın Nisan ayı içinde ve Banka Meclisinin tespit edeceği günde toplanması” yönünde değişiklik oy birliğiyle kabul edildi.

Normalleşme Süreci

TCMB Başkanı Karahan’ın açıklamalarına göre, bu karar sadece bir organizasyonel değişiklikten ibaret değil, aynı zamanda bankanın genel politika yönünde de bir normalleşmeyi işaret ediyor. Karahan, TCMB’nin para politikası ve genel işleyişinde “fabrika ayarlarına dönüş” olarak tanımladığı bu sürecin bir parçası olarak genel kurul toplantılarının Nisan ayına alınmasını değerlendiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin