Sosyal Medya Gelirleri Üzerine Vergi Denetimleri Artırılıyor

featured

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya üzerinden gelir elde eden ve bu gelirleri beyan etmeyen kişiler hakkında vergi denetimlerinin artırıldığını açıkladı.

Türkiye’de, sosyal medya üzerinden gelir elde eden ve bu gelirleri beyan etmeyen bireylere yönelik vergi denetimleri yoğunlaştırılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve vergi adaletinin sağlanması yönünde önemli adımlar atıldığını duyurdu.

Denetimlerin Kapsamı ve Amaçları

Instagram, Twitch, TikTok ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından gelir elde edenler, özellikle fenomenler, yakın takibe alındı.

Elektronik ödeme kuruluşları üzerinden yapılan işlemler analiz edilerek, vergi mükellefiyeti bulunmayanlar tespit edildi. Bu tespitler, e-ticaret ve sosyal medya uygulamaları üzerinden gelir elde eden kişilere yönelik yapıldı.

Kazançlarını beyan etmeyen veya eksik beyan eden mükellefler de denetimlerin odağında yer alıyor.

Bakan Şimşek’in Açıklamaları

Şimşek, vergi kayıp ve kaçağının önüne geçilmesi için yapılan çalışmaların devam edeceğini vurguladı. Bu çalışmaların vergi adaletinin iyileştirilmesine yönelik olduğunu belirtti.

Bakanlık, hem saha denetimleri hem de elektronik uygulamalar yoluyla vergi kaybını önlemeye yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Denetim ekipleri, hem sahada hem de dijital platformlarda vergi kaçağını engellemek için çalışıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin