Konut Pazarında Satışlar Arttı

featured

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2024 yılı Şubat ayı konut satış istatistiklerine göre, Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,3 artarak 93 bin 902’ye ulaştı. Bu artış, sektördeki canlılığın bir göstergesi olarak değerlendirilirken, yabancılara yapılan konut satışlarındaki yüzde 44,9’luk düşüş dikkat çekti.

İstanbul Liderliğini Sürdürüyor

Konut satışlarında İstanbul 16 bin 344 ile en yüksek paya sahip oldu. Ankara ve İzmir ise sırasıyla 8 bin 300 ve 5 bin 168 konut satışı ile takip etti. Öte yandan, Ardahan, Tunceli ve Bayburt illeri en az konut satışının gerçekleştiği yerler olarak kaydedildi.

İpotekli konut satışları, Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 49,1 azalarak 8 bin 827 olarak gerçekleşti. Bu düşüş, ipotekli satışların toplam konut satışları içindeki payının yüzde 9,4’e gerilemesine neden oldu.

Diğer konut satışları, Şubat ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35,7 artışla 85 bin 75 oldu. İlk el konut satışları da yüzde 21,8 artarak 28 bin 594’e yükseldi, bu da toplam satışların yüzde 30,5’ini oluşturdu.

İkinci el konut satışları, Şubat ayında bir önceki yıla göre yüzde 15,5 artarak 65 bin 308 oldu. Bu, toplam satışların yüzde 69,5’ini temsil ediyor.

Yabancılara yapılan konut satışlarındaki düşüş, özellikle İstanbul, Antalya ve Mersin’de hissedildi. Şubat ayında yabancılar tarafından yapılan toplam konut satışı bin 846 olarak kayıtlara geçti. Bu satışlarda Rusya Federasyonu vatandaşları 395 konut ile öne çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin