Kartlı Ödemelerde Rekor Artış

featured

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) açıkladığı verilere göre, Türkiye’de kartlı ödemelerde büyük bir artış yaşandı. Şubat ayında, kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla yapılan toplam ödeme tutarı, geçen yılın aynı dönemine göre %152 artışla 1,01 trilyon lira seviyesine ulaştı.

Şubat ayı itibarıyla, Türkiye genelinde kredi kartı sayısı %18 artışla 120,4 milyon, banka kartı sayısı %11 artışla 191,2 milyon, ön ödemeli kart sayısı ise %23 artışla 91,8 milyon oldu. Toplam kart sayısı %15 artarak 403,4 milyona ulaştı. Şubat ayında, kredi kartları ile 843,1 milyar lira, banka kartları ile 150,3 milyar lira ve ön ödemeli kartlar ile 19 milyar lira ödeme yapıldı. Kredi kartlarıyla yapılan ödemelerde %166, banka kartlarında %94, ön ödemeli kartlarda ise %184’lük bir artış görüldü.

Kartlı Ödeme İşlemleri

Şubat ayında, kartlarla yapılan toplam ödeme sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre %38 artarak 1,36 milyar oldu. Bu ödemelerin 763,3 milyon adedi kredi kartları, 491,1 milyon adedi banka kartları, 106,6 milyon adedi ise ön ödemeli kartlarla gerçekleştirildi.Ödeme sayılarında kredi kartlarında %41, banka kartlarında %27, ön ödemeli kartlarda ise %79’luk bir artış yaşandı.

BKM’nin bu verileri, Türkiye’de kart kullanımının ve elektronik ödeme sistemlerinin ne kadar hızlı büyüdüğünü gösteriyor. Kartlı ödemelerdeki bu rekor artış, tüketicilerin nakit kullanımından uzaklaşarak daha çok elektronik ödeme yöntemlerini tercih etmeye başladıklarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin