Hazine ve Maliye Bakanlığından Yazılı Açıklama: “Yerel Halk”

featured

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mehmet Şimşek’in ABD’deki açıklamalarında “yerel halk” değil, “yerel yatırımcı” kullandığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek’in Amerika Birleşik Devletleri’nde katıldığı bir forumda kullandığı ifadeler üzerine kamuoyunda oluşan yanlış anlaşılmaları düzeltmek için bir açıklama yaptı. Bakan Şimşek’in Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu’nda “yerel halk” değil, “yerel yatırımcılar” ifadesini kullandığını belirtti.

Bakanlığın yaptığı yazılı açıklamada, Mehmet Şimşek’in panelde kullandığı ‘locals’ kelimesinin ekonomi ve finans terminolojisinde “yerel yatırımcılar” anlamına geldiği vurgulandı. Bakanlık, bu ifadenin siyasi malzeme yapılmaya çalışılmasına hayretle yaklaştığını belirtti.

Yerel Yatırımcılar Üzerine Vurgular

Mehmet Şimşek’in açıklamalarında, Türkiye ekonomisinin dezenflasyon sürecine destek vermek, yapısal reformları hızlandırmak ve uluslararası yatırımcıların Türk varlıklarına olan güçlü ilgisini artırmak gibi konulara değindiği ifade edildi. Ayrıca, yerel yatırımcıların enflasyonun düşeceğine ikna edilmesi gerektiğini söylediği belirtildi.

Bakanlık, ekonomi ve finans çevrelerinin de bu terminolojinin rutin olarak kullanıldığını ve ‘yerel yatırımcılar’ anlamına geldiğini defalarca belirttiğini kaydetti. Yanlış yorumlanan bu ifadeler üzerinden yapılan spekülasyonların kabul edilemez olduğu vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin