Brent Petrol Fiyatlarında Düşüş

featured

Brent petrol fiyatları, ABD ve Çin’den gelen ekonomik verilerin ve güçlenen ABD dolarının etkisiyle 77,75 dolara geriledi. Çin ekonomisinin beklentilerin altında kalan büyüme oranı ve Orta Doğu’daki gerginlikler, petrol piyasalarını etkiliyor.

Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.20 itibarıyla yüzde 0,69’luk bir azalışla 77,75 dolar seviyesinde işlem görüyor. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 71,97 dolardan alıcı buldu. Çin ekonomisinin beklentilerin altında kalan büyüme oranı ve ABD dolarının güçlenmesi, petrol fiyatlarının düşüşünde etkili oldu.

Çin, dünyanın en büyük ikinci petrol tüketicisi olarak biliniyor. Ülkenin ekonomisinin yıllık bazda yüzde 5,2 büyümesi, beklentilerin altında kaldı ve deflasyonist baskıların devam ettiğine işaret etti. Sanayi üretimi ve işsizlik oranındaki artış da piyasaları etkileyen diğer faktörler arasında yer aldı.

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından yapılan açıklamalar, faiz indirimlerinin beklenenden daha geç başlayabileceğine işaret ediyor. Bu durum, ABD dolarının diğer para birimleri karşısında değer kazanmasına yol açtı. Dolar endeksi, 103,5 ile son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Güçlenen dolar, dolara endeksli petrolün fiyatını artırarak, alımları azaltıyor ve fiyatların düşmesine neden oluyor.

Bunun yanı sıra, Orta Doğu’da artan gerginlikler de piyasaları etkilemeye devam ediyor. Kızıldeniz’deki gerilimler, küresel tedarik zincirinde olası bir krizin enerji sevkiyatlarını olumsuz etkileyeceği endişelerini artırıyor.

Teknik açıdan bakıldığında, Brent petrolde 77,99 ile 78,40 dolar aralığı direnç, 77,58 ile 77,17 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izlenmekte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin