Altın Fiyatlarında Yükseliş Eğilimi Sürüyor

featured

Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başlayarak, gram altın 2.409 lira, çeyrek altın 4.200 lira ve cumhuriyet altını 16.500 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Altın fiyatları, haftanın ilk işlem gününde yükselişini sürdürerek gram başına 2.409 lira seviyesinde işlem görüyor. Geçtiğimiz cuma günü altının ons fiyatındaki artışın etkisiyle değer kazanan gram altın, yüzde 2,1’lik bir artışla 2.399 liradan günü tamamlamıştı.

Çeyrek ve Cumhuriyet Altını Fiyatları

Aynı zamanda çeyrek altın fiyatları 4.200 lira, cumhuriyet altını ise 16.500 lira seviyelerinden alıcı buluyor. Altının ons fiyatı da yüzde 0,3’lük bir değer kazancıyla 2.337 dolardan işlem görerek gün içinde 2.354 dolara kadar çıkıp zirve seviyesini yeniledi.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yılın ikinci yarısında faiz indirimlerine başlayacağı beklentisinin altına olan talebi artırdığını belirtiyor. Bu hafta ABD’de açıklanacak enflasyon verileri ve Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faiz kararı gibi yoğun bir veri gündemi yatırımcıların odağında bulunuyor.

ABD’de mart ayı için beklenen Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerinin aylık yüzde 0,3, yıllık ise yüzde 3,4 artış göstermesi öngörülüyor. Bu veriler, para piyasalarındaki fiyatlamalar üzerinde etkili olabilecek.

Teknik açıdan bakıldığında, altının ons fiyatında 2.360 dolar ve 2.400 dolar seviyeleri direnç noktaları olarak öne çıkarken, 2.300 dolar ve 2.270 dolar seviyeleri ise destek olarak görülüyor. Yurt içi piyasalarda bugün önemli bir veri akışı bulunmazken, yurt dışında ABD’de tüketici enflasyon beklentileri verileri yakından takip edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin