Yalnız Ölüm: Binlerce Kişinin Sessiz Veda Hikayesi

featured

Japonya’da Yalnız Ölüm Olayları Artıyor

2024’ün ilk yarısında Japonya’da evlerinde yalnız başına ölen kişi sayısının 40 bine yaklaşması, ülkenin demografik yapısındaki ciddi sorunları gözler önüne seriyor. BBC’nin haberine göre, bu ölümlerin yaklaşık yüzde 10’u, ölümlerinin üzerinden bir aydan fazla süre geçtikten sonra tespit edildi. Özellikle 130 kişi, ölümünden bir yıl sonra bulunabildi.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, Japonya dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip ülkesi konumunda. Ülkenin polis teşkilatı, yayımlanan raporun, yaşlanan nüfusun bir kısmının yalnız yaşaması ve yalnız ölmesi gibi sorunlara çözüm bulma konusunda faydalı olmasını umuyor. 2024 yılına ait ilk aylık raporda, yalnız yaşayan 37 bin 227 kişinin evlerinde ölü olarak bulunduğu, bu kişilerin yüzde 70’inden fazlasının ise 65 yaş ve üzeri bireyler olduğu belirtiliyor.

Rapora göre, evde yalnız başına hayatını kaybedenlerin yüzde 40’ının ölümleri aynı gün tespit edilirken, bir aydan fazla süre içinde tespit edilen cesetlerin sayısı 3 bin 939 olarak kaydedildi. Evinde yalnız yaşayan ölenler arasında en büyük grubu, 7 bin 498 ölümle 85 yaş ve üzerindeki kişiler oluşturuyor. Bu grubu, 5 bin 920 kişiyle 75-79 yaş arası bireyler takip ediyor. 70-74 yaş arasındaki kişilerin sayısı ise 5 bin 635 olarak kayıtlara geçti.

Japon kamu televizyonu NHK, bu raporun sahipsiz ölümleri araştıran bir meclis komisyonuyla paylaşılacağını duyurdu. Ayrıca, bu yılın başlarında Japonya Nüfus ve Sosyal Güvenlik Araştırma Enstitüsü, yalnız yaşayan 65 yaş ve üzeri bireylerin sayısının 2050 yılına kadar 10,8 milyona ulaşmasının beklendiğini bildirdi. Tek kişilik hanelerin toplam sayısının ise aynı yıl 23,3 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor.

Japonya, uzun zamandır yaşlanan ve azalan nüfusuyla mücadele etmeye çalışıyor. Bu bağlamda, Nisan ayında Japon hükümeti, ülkenin köklü yalnızlık ve izolasyon sorunlarını ele alan bir yasa tasarısı sundu. Benzer demografik zorluklarla karşılaşan komşu ülkeler de var; örneğin Çin’in nüfusu 2022 yılında, 1961’den bu yana ilk kez bir düşüş yaşadı. Güney Kore ise, sürekli olarak dünyanın en düşük doğurganlık oranına sahip ülkesi olarak kayıtlara geçiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin