Trump, Kabinesini Oluşturmaya Devam Ediyor
ABD Başkanı olarak göreve seçilen Donald Trump, yeni kabinesini oluşturma sürecine hızla devam ediyor. Truth Social adlı sosyal medya platformunda önemli bakanlıklar için ekibinden isimler aday gösteren Trump, İçişleri Bakanı, Sağlık Bakanı ve Gazi İşleri Bakanı pozisyonlarını doldurdu. Aday gösterilen isimlerin çoğu, Trump’ın önceki atamalarıyla kıyaslandığında oldukça sıradan görünse de, Sağlık Bakanlığı için önerilen isim, bazı tartışmalara yol açtı. Bu kişi, kendi ifadesine göre bir beyin parazitinden dolayı zihinsel hasar yaşamış durumda.
Gazi İşleri Bakanlığı’na ‘Papaz’ Ataması
Trump, eski Georgia Kongre Üyesi Doug Collins’i Gazi İşleri Bakanlığı’nın başına getirmeyi planladığını duyurdu. Trump, Collins’in aktif görevdeki askerler, gaziler ve asker aileleri için güçlü bir temsilci olacağına inandığını belirtti. Collins, 2013-2021 yılları arasında Temsilciler Meclisi’nde görev yaptı ve 2020 yılında Georgia’da Senato için gerçekleştirdiği adaylık süreci başarısız oldu. Şu anda ABD Hava Kuvvetleri Rezerv Komutanlığı’nda papaz olarak hizmet vermektedir. Doug Collins, Trump’ın en sadık destekçilerinden biri olarak biliniyor. Temsilciler Meclisi’nde Adalet Komitesi’nin kıdemli Cumhuriyetçi üyesi olarak, Trump’ın ilk azil sürecinde de aktif bir rol üstlendi. Collins, Trump’ın 2017’deki Müslüman ülkelerden gelen seyahat yasağını desteklemesiyle de dikkat çekti.
Sağlık Bakanlığı için ‘Beyin Parazitli’ Aday
2024 seçimlerine bağımsız bir aday olarak katılan Robert F. Kennedy Jr., Trump’ın yeni kabinesinde Sağlık Bakanı olarak düşünülüyor. Aşı karşıtı görüşleriyle tanınan Kennedy, aşıların çocuklarda otizm yarattığını iddia ediyor ve belirli aşıların yasaklanması gerektiğini savunuyor. Ayrıca, suyu arıtmak için kullanılan florun kanserojen bir madde olduğunu ve sudan floru temizlemek gerektiğini ileri sürüyor. Kendi hikayesini paylaştığı bir röportajda, 2010 yılında yaşadığı kafa karışıklığı şikayeti nedeniyle doktora gittiğini ve burada yapılan testler sonucunda beyninde bir kurtçuk şeklinde ölü bir parazit bulunduğunu öğrendiğini belirtti. Doktorlar, bu parazitin beynine zarar vermiş olabileceği konusunda uyardı. Kennedy, daha önce otoyolda bulduğu bir ayı cesedini arabasına alıp gömmek üzere yola çıktığını, ancak uygun bir yer bulamayınca ayıyı kesip yediğini de anlattı. Kendi ifadesine göre, beyin parazitini bu ayıdan kapmış olabileceğini düşünüyor.
İçişleri Bakanlığı için ‘Zengin Siyasetçi’
Trump, İçişleri Bakanlığı’na 68 yaşındaki Doug Burgum’u atamayı planlıyor. ABD’nin en varlıklı siyasetçilerinden biri olarak bilinen Burgum’un net serveti 1,1 milyon dolar civarında. Cumhuriyetçi Parti üyesi olan Burgum, 1997 yılında kendi kurduğu bilişim şirketini Microsoft’a satarak burada üst düzey bir yönetici pozisyonuna yükseldi. Daha sonra emlak sektörüne girdi ve tıpkı Trump gibi bir emlak holdingi sahibi oldu. Trump, JD Vance’de karar kılmadan önce Burgum’u Başkan yardımcısı olarak düşünmüştü. Burgum, Trump’ın 2023 seçim kampanyasına katılarak destek vermişti.