Rusya’da Devlet Başkanlığı Seçimine 4 Aday Katılacak

featured

Rusya’da Mart ayında düzenlenecek olan devlet başkanlığı seçimlerinde, mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin de dahil olmak üzere toplam 4 adayın yarışacağı açıklandı.

Rusya Merkez Seçim Komisyonu’nun yaptığı duyuruya göre, seçimlerde Putin’in yanı sıra, Rusya Liberal Demokrat Partisi (LDPR) Başkanı Leonid Slutskiy, Komünist Parti’den (KPRF) Nikolay Haritonov ve Yeni İnsanlar Partisi’nden (Novıye Lyudi) Vladislav Davankov aday olacak.

Seçim Komisyonu Başkanı Ella Pamfilova’nın açıkladığına göre, bazı adayların başvuruları ise çeşitli nedenlerle reddedildi. Bu reddedilen adaylar arasında, savaş karşıtı görüşleriyle bilinen Sivil İnisiyatif Partisi’nden Boris Nadejdin ve diğer üç aday yer alıyor.

Rusya’da devlet başkanlığı seçimi için geri sayım başlarken, Federasyon Konseyi’nin seçim tarihini 15-17 Mart 2024 olarak belirlediği bildirildi. Putin, adaylığını resmi olarak duyurmuş ve Merkez Seçim Komisyonuna bildirimde bulunmuştu. Bağımsız aday olarak yarışacak olan Putin’e, “Birleşik Rusya” Partisi destek verecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin