ODTÜ Öğrencilerinden Rektörlük Önünde Nöbet

featured

ODTÜ öğrencileri, Bahar Şenlikleri’nin kısıtlanması ve Devrim Stadyumu’nun kullanım yasağına tepki olarak Rektörlük önünde nöbet eylemi başlattı.

ODTÜ öğrencileri, Bahar Şenlikleri’nin iki güne indirilmesi ve Devrim Stadyumu’nun kullanımının yasaklanması kararlarına tepki göstererek, üniversite yönetimiyle görüşme talepleri yanıtsız kalınca eylemlerini sürdürdü. Öğrenciler, bu kararlara karşı başlattıkları protestolarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyarak bir basın toplantısı düzenledi.

Öğrenciler, önceki gece Rektörlük binası önünde nöbete başladı. Burada çadır kuran öğrenciler, “Devrimi alana kadar terk etmiyoruz” sloganıyla tüm öğrencileri nöbete katılmaya çağırdı. Bu süreçte, Rektör Verşan Kök’ün eylemler başladıktan sonra makamını terk ettiği bildirildi.

Basın Toplantısı

ODTÜ öğrencileri, Meclis’te düzenledikleri basın toplantısında, “Kazanana kadar yan yana mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Öğrenciler, üniversite yönetiminin aldığı kararlara karşı mücadelelerinin sadece kampüs içinde değil, genel olarak kamuoyunun da desteğini arayarak sürdüreceklerini vurguladı.

Öğrencilerin Talepleri

ODTÜ öğrencileri, Bahar Şenlikleri’nin eski formatına geri dönülmesini ve Devrim Stadyumu’nun etkinlikler için kullanıma açılmasını talep ediyor. Ayrıca, üniversite yönetimiyle açık ve şeffaf bir diyalog kurulmasını istiyorlar.

ODTÜ’deki bu eylemler, Türkiye’deki gençlerin eğitim ve ifade özgürlüğü konularında ne kadar duyarlı ve aktif olduklarını gösteriyor. Öğrencilerin bu tür eylemleri, genellikle daha geniş toplumsal meselelere dikkat çekmek ve üniversite yönetimlerinde değişim yapılmasını sağlamak için önemli bir araç haline gelmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin