Moskova Saldırganlarının “Türkiye” İfadesi

featured

Moskova’da düzenlenen saldırıda, iki saldırganın Türkiye’de kısa süreliğine ikamet ettikleri ve bu süre zarfında radikalleşme faaliyetlerinde bulunmadıkları belirlendi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da 139 kişinin hayatını kaybettiği ve IŞİD tarafından üstlenilen silahlı saldırının ardından, saldırganlardan ikisinin Türkiye üzerinden ikamet sürelerini uzattıkları ve İstanbul’un Fatih ilçesinde bir otelde kaldıkları bilgisi ortaya çıktı. Saldırganların, Rusya’daki ikamet sürelerini uzatmak amacıyla Türkiye’ye giriş çıkış yaptıkları ve bu süreçte herhangi bir arama kaydı olmadan Türkiye ve Rusya arasında serbestçe seyahat edebildikleri belirlendi.

Fatih’te kaldıkları otelde geçirdikleri süre zarfında herhangi bir radikal faaliyette bulunmadıkları, Rusya’da radikalleştikleri ve Türkiye’de geçirdikleri sürenin radikalleşme için yeterli olmadığı değerlendiriliyor. Saldırganlardan birinin, vizesinin bitmesi üzerine Türkiye’ye gelip gittiğini itiraf ettiği kaydedildi.

Bu durum, saldırganların Türkiye’yi sadece vize yenileme amacıyla kullandıklarını ve bu süre zarfında herhangi bir radikal aktivitede bulunmadıklarını gösteriyor. Güvenlik kaynakları, saldırganların Türkiye’de kaldıkları sürenin kısa olması nedeniyle bu sürenin radikalleşme için yeterince uzun olmadığına dikkat çekiyor.

Olay

22 Mart akşamı Moskova’daki Crocus City Hall konser salonuna düzenlenen ve IŞİD tarafından üstlenilen silahlı saldırı, Rusya ve uluslararası toplumda büyük yankı uyandırdı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırı sonrası 4 saldırganın da aralarında olduğu 11 kişinin yakalandığını açıkladı. Saldırı, yüzden fazla kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı ve büyük bir yıkıma neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin