Fransa, “Terör Tehdidi” Seviyesini En Üst Düzeye Çıkardı

featured

Fransa’da Başbakan Gabriel Attal, Moskova’daki saldırıyı gerekçe göstererek ülkenin ulusal güvenlik uyarı sistemini “saldırı acil durumu” olarak adlandırılan en üst seviyeye çıkarma kararı aldı. Bu karar, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron başkanlığında gerçekleştirilen Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının ardından alındı.

Moskova’daki Saldırı Detayları

Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Crocus City Hall konser salonunda 22 Mart’ta silahlı saldırganlar tarafından gerçekleştirilen saldırıda 137 kişi hayatını kaybetti. Saldırganların, konser sırasında otomatik silahlarla rastgele ateş açtıkları ve sonucunda çıkan yangınla binanın çatısının çökmesine neden oldukları belirtildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, saldırının ardından 4 saldırgan dahil toplam 11 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Fransa’nın Tepkisi

Başbakan Attal, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının IŞİD tarafından üstlenildiği iddiaları ve Fransa üzerindeki tehditlerin artması sebebiyle güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu. Bu karar, ülke genelinde terör tehdidine karşı alınan önlemlerin yoğunlaştırılmasını ve güvenlik güçlerinin teyakkuz halinde olmasını gerektiriyor.

Fransa’nın bu kararı, Moskova’daki saldırının uluslararası güvenlik üzerindeki etkilerini ve terör tehdidinin sınırları aşabileceği endişesini yansıtıyor. Fransız hükümeti, vatandaşların güvenliğini sağlamak adına gereken tüm önlemleri almaya hazır olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin