El Salvador’da Çocuk Hakları İhlalleri

featured

Hükümetin çetelerle mücadele amacıyla ilan ettiği olağanüstü hal, El Salvador’da çocuk hakları ihlallerine yol açıyor. İnsan hakları örgütlerinin raporlarına göre, olağanüstü hal kapsamında gözaltına alınan 3,319 çocuk ve genç bulunuyor.

İşkence ve Taciz İddiaları

Rapora göre, çoğu çocuğun çetelerle herhangi bir bağlantısı olmadığı belirtiliyor. Yetkililerin işkenceye varan muamelelerde bulunduğu ve sahte itiraflara zorladığı ifade ediliyor. Ayrıca, hapisteki çocukların yeterli gıda ve sağlık hizmetlerinden mahrum bırakıldığı, aileleriyle temaslarının kesildiği ve diğer mahkumlardan korunamadığı belirtiliyor.

Adil Yargılama Hakları İhlal Ediliyor

Örgütün belgelediği 66 çocuğun maruz kaldığı keyfi gözaltı, işkence ve taciz vakaları dikkat çekiyor. Çocukların fiziksel görünüme ve sosyoekonomik duruma göre tutuklandığı ve adil yargılanma haklarının ihlal edildiği vurgulanıyor. Binlerce çocuğun geniş tanımlı suçlardan uzun hapis cezalarına çarptırıldığı belirtiliyor.

Olağanüstü Hal ve Sonuçları

El Salvador’da ilan edilen olağanüstü hal, ülkeyi daha güvenli hale getirse de çocuk hakları açısından endişe verici boyutlara ulaşmış durumda. Devlet Başkanı Nayib Bukele’nin aldığı güçlü destekle birlikte, olağanüstü hal kapsamında 80,500’den fazla kişi tutuklanmış durumda.

Sonuç

El Salvador’da çocuk hakları ihlallerinin artması endişe verici bir durum oluşturuyor. Yetkililerin bu konuda gerekli adımları atması ve çocukların haklarına saygı duyulması gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin