ABD, Rus Petrolüne Uygulanan Tavan Fiyatı İhlal Eden 4 Şirkete Yaptırım Uyguladı

featured

ABD Hazine Bakanlığı, Rus petrolüne Batılı ülkeler tarafından belirlenen tavan fiyat uygulamasını ihlal ettiği gerekçesiyle Liberya menşeli ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli toplam 4 şirkete yaptırım kararı aldı. Bu karar, Rusya’nın enerji sektörüne yönelik uluslararası kısıtlamaların bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Hazine Bakanlığı’nın açıklamasına göre, yaptırımlar, Rusya’nın enerji gelirlerini hedef alıyor ve tavan fiyat koalisyonunun uyguladığı sınırlamaları aşan şirketlere karşı bir önlem niteliğinde. Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşar Brian Nelson, yaptırım kararının Rusya’nın petrol gelirlerindeki düşüşü kabul ettiğine dair bir işaret olduğunu belirtti.

Bu yaptırım kararı, Rusya’nın yasa dışı savaş için kullandığı gelirleri azaltmayı amaçlayan tavan fiyat koalisyonunun bir parçası olarak görülüyor. ABD, G7 ülkeleri, Avrupa Birliği ve Avustralya ile birlikte, Rus petrolünün uluslararası piyasalardaki fiyatını sınırlamak için ortak bir çaba içinde bulunuyor.

ABD’nin, Rusya’dan ham petrol ve petrol ürünleri ithalatını yasaklayan uluslararası bir koalisyonun üyesi olduğu belirtiliyor. Ayrıca, G7 ülkelerinin Rusya’dan çıkarılan elmasların ithalatını yasaklama taahhüdüne ilişkin yeni kararlar da açıklandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin