YÖK’ten Yapay Zekâ Hamlesi: “Akademide Etik Kurallar”

featured

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yapay zekanın akademik kullanımı için etik mevzuat hazırlıklarını ve YKS yerleştirme kılavuzuna eklenecek yeni bilişim ve yapay zeka programlarını duyurdu.

YÖK Başkanı Özvar, akademide yapay zekanın etik kullanımı için bir mevzuat hazırlığı içinde olduklarını açıkladı. Bu mevzuat, yapay zekanın etik ve ahlaki sınırlarını belirleyecek.

2024 YKS yerleştirme kılavuzunda bilişim teknolojileri ve yapay zeka üzerine 10’a yakın yeni programın ilan edileceğini belirten Özvar, bu programların geleceğin mesleklerine ışık tutacağını vurguladı.

Kısıtlama Değil, Kurallara Teşvik

Yapay zekanın kısıtlanması yerine belirli kurallar çerçevesinde kullanılmasının teşvik edileceğini söyleyen Özvar, bu yaklaşımın akademik çalışmalarda yapay zekanın etkin kullanımını destekleyeceğini ifade etti.

Özvar, lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde yapay zekanın giderek artan bir kullanım alanı bulduğunu ve bu trendin etik kurallar çerçevesinde devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin