Erdoğan: “Yargıtay’ın Ağırlığı Var, Ama Taraf Olamam”

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi (AYM) arasındaki gerilime ilişkin açıklamasında, ağırlığın Yargıtay’da olduğunu belirtti ve kendisinin bu kavganın bir parçası olamayacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin AYM’nin kararını tanımamasına ilişkin, “Buradaki kavganın tarafı olacak halim yok, o ayrı bir şey. Ama işin hakemliğine gelince bu hakemliği yapma da tabii bize görev düşebilir” dedi.

Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın ziyaretine değinerek, bundan sonraki süreçte Başkan Joe Biden ile görüşme beklentisini dile getirdi. “Benim Biden’ı aramam şık olmaz” diyerek, muhtemel bir buluşmanın doğrudan Biden tarafından organize edilmesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki göstererek, “Ülke yönetimleri İsrail ile kucaklaşsa da, İsrail artık bebek katili bir ülke olarak görülüyor” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Hamas’ın durumuna değinerek, bu örgütün bir terör örgütü olarak görülmemesi gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, yargıdaki anlaşmazlıkla ilgili olarak Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi Başkanlarıyla görüşmeye açık olduğunu belirtti. Yargıtay Başkanı ile zaten bir görüşme gerçekleştirdiğini, Anayasa Mahkemesi Başkanı ile de gerektiğinde görüşebileceğini ifade etti. Bu görüşmelerin, yargıdaki mevcut gerilimi azaltmaya yönelik olabileceği anlaşılıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin