DİSK’in Ankara Yürüyüşü Devam Ediyor

featured

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), “Gelirde Adalet, Vergide Adalet” talebiyle başlattığı Ankara Yürüyüşü, üçüncü gününde Kocaeli’den Yalova’ya doğru ilerliyor. Yolculuklarına Kocaeli’nden ayrılan DİSK heyeti, memleket meseleleri ve adil gelir paylaşımı konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Yolculuk “Memleket Meselesi” Olarak Nitelendirildi

DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Alaattin Sarı, Kocaeli’ndeki İnsan Hakları Parkı’nda yapılan açıklamada, “Vergide gelirde adalet çerçevesinde yürüyüşümüz devam edecek” dedi. Sarı, şunları ekledi: “Yeni bir vergi düzenine ihtiyaç var çünkü vergi dilimleri nedeniyle satın alma gücü düşüyor. Çok kazanandan çok, az kazanandan az alındığı bir düzen istiyoruz. Yaptığımız yürüyüş, Türkiye genelinde büyük yankı buldu. Asıl meselemiz memleket meselesi. Bu, emeğiyle geçinen esnafın, memurun, çiftçinin meselesi. Sadece DİSK üyelerinin değil, herkesin hakkı için yürüyoruz.”

Sarı, sanayi ve emek bölgesi olan Kocaeli’den Yalova’ya uğurlanan DİSK heyetinin, emekçilerin büyük destek verdiğini belirtti. “Yürüyüşümüz Türkiye’de ses getirdi. Asıl meselemiz memleket meselesi. Bu mesele emeğiyle geçinen esnafın, memurun, çiftçinin meselesi. Biz sadece DİSK’in üyelerinin kazanımı için değil, herkesin hakkı için yürüyoruz” ifadeleriyle Sarı, yürüyüşlerinin geniş bir perspektife sahip olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin