Greta Gerwig, 77. Cannes Film Festivali’nde Jüri Başkanlığını Üstleniyor

featured

Cannes Film Festivali, Amerikalı yönetmen Greta Gerwig’i Altın Palmiye jürisinin başkanı olarak ağırlayacak. “Barbie” filminin yönetmeni olarak bilinen Gerwig, 14 – 25 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivalde Amerikalı bir kadın yönetmen olarak jüri başkanlığı yapacak.

Sinemanın Sınırlarını Zorlayan Bir İsim

Yönetmen, senarist ve oyuncu olarak öne çıkan Gerwig, popüler sinemanın klasik kalıplarını yıkarken aynı zamanda gerçek bir sinefil olarak tanınıyor. “Filmleri seviyorum; çekmeyi, izlemeyi ve onlar hakkında konuşmayı.” diyen Gerwig, Cannes Film Festivali’nin, sinemanın evrensel dilini belirleyen önemli bir platform olduğunu vurgulayarak, “Savunmasız bir ortamda, yabancılarla dolu karanlık bir salonda yeni bir filmi izlemek benim en sevdiğim şeydir.” ifadesini kullandı.

Amerikan Sinemasının Yenilikçi Yüzü

Sacramento, California doğumlu ve tam bir New York’lu olan Gerwig, oyunculuk kariyerine başlamış ancak kendi yazdığı oyunları sahneye koyma hayalini hep taşımıştır. “Francis Ha” ile yönetmen koltuğunu paylaşarak büyük bir başarı elde eden Gerwig, kadın karakterlerin güçlü bir şekilde öne çıktığı filmleriyle Hollywood’da feminist sinemanın önemli isimlerinden biri haline gelmiştir.

Yükselen Yıldız: Greta Gerwig

En İyi Yönetmen dahil 5 dalda Oscar’a aday gösterilen “Lady Bird” filmiyle dikkatleri üzerine çeken Gerwig, “Little Women” ve gişe rekorları kıran “Barbie” ile kariyerine hızla devam ediyor. 40 yaşındaki yönetmen, 1966’da aynı görevi üstlenen Sofia Loren’den sonra Cannes’da jüri başkanlığı yapacak en genç isim olurken, Jane Campion’dan sonra bu görevi üstlenen ikinci kadın yönetmen olacak.

Festival Başkanı Iris Knobloch ve Genel Delege Thierry Frémaux, ortak açıklamalarında, “Greta Gerwig, dünya sinemasının yenilenmesini cesurca temsil ettiği için bu çok açık bir seçim. 7. sanat’ın ötesinde, engelleri yıkan, türleri karıştıran ve zeka ile hümanizm değerlerini yükselten bir çağın temsilcisi.” ifadelerine yer verdiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin