Amsterdam Işık Sanatı Festivali Başladı

featured

Amsterdam’ın büyüleyici kanalları, 12. Işık Sanatı Festivali’nde teknoloji ve sanatın eşsiz birlikteliğine sahne oluyor.

Bu yıl 12’ncisi düzenlenen Amsterdam Işık Sanatı Festivali, “Yükleniyor… Sanat, Yapay Zeka ve Teknolojiyi Ortaya Çıkarıyor” temasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Festival, dünyanın dört bir yanından gelen sanatçı, tasarımcı ve mimarların yenilikçi eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Avrupa’nın Gözde Festivallerinden

Her yıl yüz binlerce sanat severin akın ettiği festival, Avrupa’nın en önemli sanat etkinliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Yaklaşık 6 kilometrelik bir güzergahta 24 farklı ve nefes kesici ışık gösterisi sunuluyor.

Kent merkezinin tarihi kanalları, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor ve bu özel alan, festival süresince ışık gösterileriyle aydınlatılıyor. Ziyaretçiler, bu görsel şöleni hem botlarla hem de rehber eşliğinde yürüyerek deneyimliyorlar.

Festivalde öne çıkan sanat eserleri, teknoloji bağımlılığı ve çevre duyarlılığına odaklanıyor. Organizatörler, ziyaretçilerin kişisel teknolojiyle olan karmaşık ilişkilerini vurgulayan eserlerle düşündürüyor.

750 bin kişinin katıldığı bu muazzam etkinlik, 21 Ocak 2024’e kadar devam edecek. Festival, hem yerel halkı hem de dünya genelinden gelen turistleri büyülemeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin