Aizanoi Antik Kenti’nde Keşif Sürüyor: Afrodit ve Dionysos’un Heykelleri 

featured

Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesindeki Aizanoi Antik Kenti’nde devam eden kazılarda, aşk tanrıçası Afrodit ve şarap tanrısı Dionysos’a ait beş yeni heykel başı gün yüzüne çıkarıldı. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan antik kent, Anadolu’nun en iyi korunmuş Zeus Tapınağı’na ev sahipliği yapıyor.

Antik kentteki kazı çalışmalarını yürüten Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk Tarih Kurumu ve Kütahya Valiliği işbirliğiyle sürdürülüyor. Bu sezon, özellikle agora (çarşı) ve Koca Çay’da yapılan kazılar, antik döneme ait önemli kalıntıları gün yüzüne çıkardı.

Antik köprülerin yer aldığı Koca Çay’da yapılan çalışmalarda, Roma İmparatorluğu dönemine ait 4 mermer köprü tespit edildi. Geçmiş yıllarda restore edilen bu köprülerden biri “3 No’lu Köprü” olarak adlandırılırken, yapılan kazılarda büyük bir sel nedeniyle çöken köprünün kalıntıları arasında çeşitli heykel parçaları bulundu.

Kazı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun, heyecan verici gelişmenin Afrodit ve Dionysos’un heykel başlarını gün yüzüne çıkarmak olduğunu belirtti. Bu heykellerin, antik kentteki diğer 100’den fazla heykel parçasıyla birlikte, bölgedeki zengin kültürel mirası daha da zenginleştiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin