39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Ödülleri Sahiplerini Buldu

featured

Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenen 39. Uluslararası Karikatür Yarışması’nda dereceye giren sanatçılara ödülleri takdim edildi. Hilton İstanbul Bosphorus’ta gerçekleşen törene, cemiyet ve sanat dünyasından birçok önemli isim katıldı.

Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın bu yıl 39’uncusunu gerçekleştirmekten büyük gurur duyuyoruz. Uluslararası çapta saygınlık kazanmış, her yıl dünyanın dört bir yanından binlerce eserin değerlendirildiği bu yarışma, küresel problemlere odaklanan eserlere ev sahipliği yaparak çizgi sanatının gücünü bir kez daha gösterdi” ifadelerini kullandı.

Törende, Polonya’dan Pawel Kuczynski birincilik, Kolombiya’dan Elena Ospina ikincilik, Türkiye’den Halit Kurtulmuş Aytoslu ise üçüncülük ödülüne layık görüldü. Ayrıca, Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar Özel Ödülü Oğuzhan Çiftçi’ye, Türkiye’den Muhammet Şengöz’e, Çin Halk Cumhuriyeti’nden Xiaoqiang Hou ve Polonya’dan Zygmunt Zaradkiewicz’e başarı ödülü verildi.

Aydın Doğan Vakfı, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak illüstrasyon alanında öne çıkan sanatçılara da onur ödülleri takdim etti. Çocuk Kitabı İllüstrasyonu Onur Ödülü, Can Göknil, Mustafa Delioğlu, Feridun Oral’a, Çizgi Roman Onur Ödülü ise İlban Ertem’e verildi.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan eserler, 15 Kasım-8 Aralık tarihleri arasında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. Sanatın gücü ve ifade biçiminin vurgulandığı bu etkinlik, küresel çapta saygınlığını korumaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin