ABD’nin New York kentinde düzenlenen 50. Veith Sempozyumu’nda Türk firmaları ve bilim insanları, kalp ve damar sağlığı alanında dikkatleri üzerine çekiyor.
ABD’nin New York kentinde düzenlenen 50. Veith Sempozyumu’nda, Türk şirketleri ve bilim insanları kalp ve damar sağlığı alanındaki çalışmalarıyla öne çıkıyor. İnvamed Başkanı Raşit Dinç, yaptığı açıklamada, Türk şirketinin dünya çapında geliştirdiği suni damar teknolojisinin, özellikle stent-greft alanında büyük önem taşıdığını belirtti.
Sempozyuma katılan Türk bilim insanları arasında kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, Prof. Dr. Halit Yerebakan, Prof. Dr. Ahmet Kürşat Bozkurt, Prof. Dr. Mustafa Şırlak, Prof. Dr. Hakkı Tankut Akay ve Prof. Dr. Suat Doğancı gibi isimler yer alıyor. İnvamed Başkanı Dinç, dünya genelinde kullanılan tıbbi cihazların geliştirilmesi amacıyla yaptıkları bilimsel çalışmaların, ABD ve diğer ülkelerden gelen doktorlarla etkileşim imkanı sunduğunu ifade etti.
Clevend Klinik, Harvard Üniversitesi ve Massachusetts Teknoloji Enstitüsü ile iş birliği yaptıklarını söyleyen Dinç, özellikle Türkiye’de üretilen suni damar ve stent-greft teknolojisinin dünya genelinde büyük bir ihtiyaca cevap verdiğini vurguladı. Dinç, sempozyumun Türk bilimsel çalışmalarını ABD’de değerlendirme fırsatı sağladığını belirterek, şirketin memnuniyetini dile getirdi.
Kalp ve damar cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Ahmet Kürşat Bozkurt da İnvamed’in önemli bir gelişme kaydettiğini ve Türkiye’de kahraman cerrahların ihtiyaç duyduğu birçok malzemeyi ürettiğini belirtti. Bozkurt, Türk tıbbının, doktorlarının ve endüstrisinin olumlu bir yönde ilerlediğini vurgulayarak, “Ancak daha çok çalışmamız gerekiyor.” dedi.
Sempozyuma adını veren Prof. Dr. Frank J. Veith’e teşekkür eden Bozkurt, dünyada kalp damar cerrahisi alanında yeni gelişmelere öncülük eden Veith’in, Türk sağlık camiasına büyük katkılarda bulunduğunu ifade etti. Veith ise sempozyuma gösterilen ilgiden memnuniyet duyduğunu belirterek, İnvamed’in yenilikçi ve açık fikirli bir şirket olduğunu söyledi ve şirketin yeni damar yapıştırıcı teknolojisinin sektörde öne çıktığını düşündüğünü ifade etti.
Manhattan’da düzenlenen sempozyuma dünyanın dört bir yanından yüzlerce sağlık uzmanının katıldığı belirtilirken, etkinlik 18 Kasım tarihine kadar devam edecek. Türk şirketleri ve bilim insanlarının sempozyuma katılımı, ülkenin kalp ve damar sağlığı alanındaki başarılarını uluslararası platformda bir kez daha gözler önüne seriyor.