Tarım ve Orman Bakanlığı, suyun verimli kullanımı için uyarıyor

featured

Tarım ve Orman Bakanlığı, “Ulusal Su Verimliliği Seferberliği” kapsamında vatandaşlar ve çiftçilere yönelik afiş ve broşürler hazırlayarak, suyun tasarruflu kullanılması uyarısında bulundu.

Değişen iklim şartlarına uyum sağlanması ve var olan su kaynaklarının hem kalite hem de miktar açısından korunmasını sağlamak amacıyla başlatılan seferberliğin uygulama adımları atılıyor.

Bu kapsamda, son olarak Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın talimatıyla “Ulusal Su Verimliliği Seferberliği” çalışmaları çerçevesinde “Türkiye Yüzyılı’na Bir Damla da Sen Ol” sloganıyla halkı bilinçlendirici afiş ve broşürler hazırlanarak 81 ile dağıtıldı.

Verimlilik uygulamalarının yaygınlaştırılması için “Azalt-yeniden kullan-değiştir” ilkeleri doğrultusunda hazırlanan ve kamu kurum-kuruluşlarına gönderilen afiş ve broşürlerde suyun verimli kullanılmasına yönelik uyarı ve öneriler yer aldı.

Vatandaşlara dağıtılmak üzere gönderilen bireysel kullanımda su verimliliği rehberinde, el yıkanırken ve diş fırçalarken musluğun açık bırakılmaması, halı yıkanırken su kullanımına dikkat edilmesi, sebze ve meyve yıkamak için kullanılan suyun uygun yerlerde yeniden kullanılması, düşük akışlı duş başlıklarının tercih edilmesi ve az su isteyen bitkilerden peyzaj düzenlemesi yapılması önerisinde bulunuldu.

Çiftçilere yönelik afişlerde ise modern sulama sistemlerinin kullanılması, gece sulama yapılması ve yağmur suyunun kullanılması önerileri yer aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin