Türkiye’nin Hava Durumu Raporu: Sağanak ve Yüksek Sıcaklıklar Bekleniyor

featured

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son raporuna göre, Trakya, Ege, İstanbul, Çanakkale, Muğla ve Antalya’da gök gürültülü sağanak beklenirken, ülke genelinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Batı Kesimlerinde Sağanak Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu olacak. Özellikle Trakya, Kıyı Ege, İstanbul, Çanakkale ve Muğla çevreleri ile Antalya’nın doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Trakya ve Çanakkale çevrelerinde yağışların yer yer kuvvetli olması öngörülüyor.

Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üstünde

Hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceği ve ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Bu durum, bazı bölgelerde sıcak havanın etkisini hissettirecek.

Rüzgarın genellikle güney yönlerden esmesi ve ara sıra orta kuvvette olması beklenirken, Marmara’nın batısı ile Ege kıyılarında güney yönlerden, Pazartesi günü Marmara’nın batısında ise kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarın oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin