MEB’in İlk Ara Tatili: 13-17 Kasım

featured

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında okuyan yaklaşık 20 milyon öğrenci, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında ilk kmola zamanını yakalıyor. 13-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek ilk ara tatil öncesi öğrenciler, yarın son derslerine girecekler.

Birinci dönemin sona ermesiyle birlikte başlayacak olan ara tatil, 13 Kasım Pazartesi günü başlayacak ve 17 Kasım Cuma günü sona erecek. Öğrenciler, bu tatil süresince dinlenecek ve enerji depolayacaklar. Ancak, öğretmenler için durum biraz farklı. Onlar, ara tatilde mesleki çalışma programlarını, okula gitmeden çevrim içi olarak tamamlayabilecekler.

Ara tatilin ardından öğrenciler, 20 Kasım’da yeniden ders başı yapacaklar. Ancak büyük tatil heyecanı ise daha ileride, 22 Ocak-2 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleşecek olan yarıyıl tatilinde yaşanacak. İkinci bir nefes alma fırsatı olarak da 8-12 Nisan 2024 tarihlerinde ikinci ara tatil gerçekleşecek.

Eğitim-Öğretim Dönemi

11 Eylül 2023’te başlayan eğitim-öğretim dönemi, 14 Haziran 2024’te sona erecek. Bu süre zarfında öğrenciler, birçok yeni konuyu öğrenmenin yanı sıra, ara tatillerde dinlenerek ve enerji toplayarak daha sağlıklı ve başarılı bir şekilde derslerine odaklanabilecekler.

MEB’in belirlediği tatil takvimine göre öğrenciler, planlarını yapabilir ve geleceğe dönük hazırlıklarını sürdürebilirler. Unutmayın, dinlenmek de başarının anahtarlarından biridir!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin