MEB, Sınıf Annesi Uygulamalarına Son Veriyor

featured

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda “sınıf annesi” ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara müsaade edilmeyeceğini açıkladı. MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, “mevzuatta yeri olmayan uygulamalar-sınıf annesi” konusunda 81 ile yazı göndererek, bu uygulamalara son verilmesini istedi.

Sınıf Annesi Uygulamalarının Yarattığı Sorunlar

MEB’in yazısında, bazı okullarda “sınıf annesi” olarak görevlendirilen velilerin, sınıfın ihtiyaçları için “aidat” adı altında para topladıkları, ders malzemeleri temini konusunda faaliyetlerde bulundukları ve zaman zaman derslere müdahil oldukları belirtiliyor. Ayrıca, bu kişilerin öğrencilerin kişisel verilerini kaydederek ve bu görüntüleri sosyal medya platformlarında paylaşarak gizliliğe aykırı davrandıkları da kamuoyuna yansımış durumda.

Öğrenci Sağlığı ve Güvenliği Ön Planda

MEB’in yazısında, okullarda öğrenci sağlığı ve güvenliği konularının önemine vurgu yapılıyor. Eğitim sürecinin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin üstün yararı gözetilerek, bilimsel esaslara uygun olarak yürütüldüğü belirtiliyor ve ders öğretmeni dışındaki kişilerin eğitim ortamlarına müdahalesinin eğitimin niteliğini bozabileceği ve pedagojik ilkelere aykırı olabileceği ifade ediliyor.

MEB, okullarda sınıf annesi ve benzeri adlar altında mevzuatta yer almayan uygulamalara son verilmesi, okulların bu konuda uyarılması ve gerekli tedbirlerin alınması için uyarılarda bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin