MEB 81 İlde Ortak Sınav Yapacak

featured

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi ve özel ortaokullar ile liselerde düzenlenecek olan birinci dönem ikinci yazılı sınavlar için geri sayıma geçti. İki gün sürecek sınavlar, yarın ve çarşamba günü gerçekleştirilecek.

MEB tarafından belirlenen takvime göre, yarın 6. sınıf öğrencileri Türkçe ve Matematik derslerinde sınavlara girecekler. Çarşamba günü ise 9. sınıflar Türk Dili ve Edebiyatı ile Matematik derslerinde değerlendirilecek.

Bakanlık, yapılacak olan ortak yazılı sınavların sorularını titizlikle hazırlayarak, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü aracılığıyla okullara iletti. Sınav uygulaması ise okulda görevli öğretmenler tarafından gerçekleştirilecek.

Sınavlara, resmi okulların yanı sıra özel okul öğrencileri de katılacak. Ortak yazılı sınav sonuçları, ilgili dersin öğretmenleri tarafından e-Okul sistemine işlenerek öğrencilere ulaştırılacak.

Öğrencilerin alacakları sınav sonuçları, ders notu olarak değerlendirilecek ve bu notlar, öğrencilerin karne notlarına yansıtılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin