“Görgü Kuralları ve Nezaket” Dersi Müfredata Alınıyor

featured

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda “Görgü Kuralları ve Nezaket”, liselerde ise “Adabımuaşeret” adını taşıyan seçmeli derslerin müfredatını belirledi. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından onaylanan müfredat, öğrencilere iletişimde, aile içinde, okulda, toplum içerisinde ve kişiler arası ilişkilerde görgü kurallarına ve nezakete uygun davranışları öğretmeyi amaçlıyor.

Ortaokullarda “Görgü Kuralları ve Nezaket” Dersi

Milli Eğitim Bakanlığı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Görgü Kuralları ve Nezaket” dersini ortaokullarda tüm kademelerde seçmeli olarak okutacak. Dersin müfredatı iki düzeyde toplam 72 saatlik öğretim programını içeriyor.

Liselerde “Adabımuaşeret” Dersi

Liselere yönelik “Adabımuaşeret” dersi, 9. ve 10. sınıflarda 36 saatlik öğretim programını kapsayacak şekilde seçmeli dersler arasında yer alacak. Dersin müfredatı 7 üniteden oluşuyor ve öğrencilere geniş bir bakış açısı kazandırmayı amaçlıyor.

Ders, öğrencilere sadece teorik bilgiler değil, drama, gözlem, tartışma gibi etkinliklerle öğrenme fırsatları da sunarak, adabımuaşeretin günlük hayata nasıl entegre edileceğini pratiğe dökme imkanı tanıyacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin