Edirne’de Su Baskını Tehdidi Altındaki 21 Aile Konteynerlere Taşındı

featured

Edirne’nin ‘Göl Mahalle’ bölgesinde su baskını tehdidiyle karşı karşıya olan 21 aile, Edirne Valiliği tarafından başlatılan kentsel dönüşüm kapsamında evlerinden çıkartılarak konteynerlere yerleştirildi.

İl Özel İdaresi tarafından yıkılan gecekonduların bulunduğu Karaağaç Mahallesi’ndeki Göl Mahalle, Meriç Nehri’nin su seviyesinin yükselmesi nedeniyle sık sık su baskınına maruz kalıyordu. Edirne Valiliği, bölgedeki evlerde kalan aileleri güvenli konteynerlere taşıyarak kentsel dönüşüm projesini başlattı.

Konteynerlere taşınan aileler, kalıcı konutlar tamamlanana kadar bu geçici konutlarda kalacaklar. Göl Mahalle sakinlerinden Talat Katırcı, evlerinin su baskını tehdidi altında olduğunu belirterek, “Valilik, bir hafta içinde gecekonduları yıkıp konteyner getirdi. Allah razı olsun ki, derdimizi çözdüler. Şimdi daha konforlu bir yaşantımız var. Elektriklerimiz çekildi, şofbenimiz, lavabomuz var. Yıllardır yaşamadığımız bir konforu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Kentsel dönüşümden memnuniyetini dile getiren Ömür Bıçak, “Zor şartlarda yaşıyorduk. İnternet gelecek, ışıklandırma olacak, daha güzel olacak” ifadelerini kullandı. Aynı zamanda konteynere yerleşmekten mutlu olduğunu belirten Ömür Pekkeski ise, “Devletimizin sayesinde sokakta kalmayacağız. Yeni evler verilecek, tabii ki memnunuz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin