Can Atalay’dan Mesaj: “Ortak Tutum Almak Tarihsel Sorumluluktur”

featured

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Gezi Parkı davası kapsamında tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, iş insanı Osman Kavala ve şehir plancısı Tayfun Kahraman’ı Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaret sonrasında Çakırözer, cezaevi önünde yaptığı açıklamada, Can Atalay’ın Anayasa Mahkemesi tarafından iki kez hak ihlali kararı alınmasına rağmen 7 aydır tutulduğuna dikkat çekti.

Atalay ise Çakırözer aracılığıyla yaptığı açıklamada, Türkiye’nin içinde bulunduğu devlet krizine vurgu yaparak, demokrasiye ve hukuka sahip çıkma çağrısında bulundu. “Bir aradalık” vurgusuyla, tüm politik ve toplumsal kesimlere ortak bir tutum alma çağrısı yaptı.

Şehir plancısı Tayfun Kahraman ise 2024’ten umutlu bir şekilde bahsederek, bir aradalık ve anlayış ortamının oluşturulmasını dile getirdi.

CHP’li Çakırözer, Osman Kavala’nın 7 yılını cezaevinde geçirdiğini belirterek, Türkiye’nin bu ayıptan kurtulması gerektiğini söyledi. Gezi davasının kriminalize edilmesinden vazgeçilmesi çağrısında bulundu ve tutukluların özgürlüklerine kavuşması gerektiğini vurguladı.

Çakırözer, ayrıca Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde Gezi davası kapsamında tutuklu bulunan belgeselci Mine Özerden ile film yapımcısı Çiğdem Mater’i ziyaret etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin