Almanya’dan gelen yardım treni İstanbul’a ulaştı

featured

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) öncülüğünde, 14 sivil toplum kuruluşunca toplanan, içerisinde çadır, battaniye, uyku tulumu, jeneratör, elektronik eşya ile temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 18 vagonluk yardım treni öğle saatlerinde Halkalı Tren Garı’na geldi.

UID Genel Başkanı Köksal Kuş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yardımları ulaştırmak için büyük bir gayret sarf ettiklerini söyledi.

Daha önce tırlar, uçaklar ve minibüslerle getirdikleri yardımı şimdi de trenlerle taşıdıklarını, bundan sonra nakdi yardımlar üzerinde duracaklarını dile getiren Kuş, “Toplam 18 vagonda bulunan 400 ton yük ile tren bugün buraya geldi. Buradan da Kayseri’ye devam edecek. Orada da trendeki malzemeleri AFAD’a teslim edeceğiz.” dedi.

Kayseri’ye gönderilecek yardımların AFAD koordinasyonunda deprem bölgelerinde dağıtılması planlanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin