Genç Nüfusta İşsizlik Oranı Yüzde 16.3

featured

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, ekim ayında işsizlik oranı yüzde 8.5’e düşerken, genç nüfusta ise işsizlik oranı yüzde 16.3 olarak kaydedildi.

Ekim ayına ilişkin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülkede işsizlik oranı yüzde 8.5’e gerileyerek olumlu bir trend gösterdi. Erkeklerde işsizlik oranı yüzde 7, kadınlarda ise yüzde 11.3 olarak tahmin edildi. 15 ve daha yukarı yaş gruplarında ise işsiz sayısı bir önceki aya göre 163 bin kişi azalarak 2 milyon 961 bin kişi olarak kaydedildi.

Ekim ayında istihdam edilenlerin sayısı 246 bin kişi artarak 31 milyon 835 bin kişiye yükseldi. İstihdam oranı ise 0.3 puanlık bir artışla yüzde 48.5’e ulaştı. Bu oran erkeklerde yüzde 65.8, kadınlarda ise yüzde 31.6 olarak gerçekleşti.

Genç nüfusta (15-24 yaş grubu) ise işsizlik oranı bir önceki aya göre 0.4 puan azalarak yüzde 16.3 olarak belirlendi. Bu yaş grubunda işsizlik oranı erkeklerde yüzde 13.8, kadınlarda ise yüzde 21 olarak tahmin edildi.

Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizlerden oluşan geniş tanımlı işsizlik oranı ise ekimde bir önceki aya göre 0.5 puan azalarak yüzde 21.3 olarak kaydedildi. Zamana bağlı eksik istihdam ve işsizlerin bütünleşik oranı yüzde 13.7 iken işsiz ve potansiyel işgücünün bütünleşik oranı yüzde 16.6 olarak tahmin edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin