Zelenskiy: “Ukrayna’nın Hava Sahası Rusya için Kapanacak”

featured

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, 2024’ü, ülkelerinin hava sahasının Rusya için kapanacağı kritik bir dönem olarak nitelendiriyor ve hava savunma sistemlerinin Ukrayna’nın güvenliğine yapılan stratejik yatırımların hayati önem taşıdığını vurguluyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya teslim edilen her hava savunma sisteminin hayat kurtardığını belirterek, “2024 yılı, Ukrayna hava sahasının Rusya için kapanacağı dönem olmalı.” ifadesini kullanarak önemli bir açıklamada bulundu. Zelenskiy, hava savunma sistemlerinin, ülkenin güvenliğine yapılan en stratejik yatırımlar olduğunu vurgulayarak, bu sistemlerin Ukrayna’nın gelecekteki güvenliği için kritik bir rol oynayacağını söyledi.

Başkan Zelenskiy, Ukrayna’nın bu hava kalkanı sayesinde daha fazla mültecinin ülkeye döneceğini ve bu durumun ekonomik gelişmeyi hızlandıracağını belirtti. Ekonomik kazançların artmasıyla birlikte yurt dışından gelen destek ihtiyacının azalacağını dile getiren Zelenskiy, güçlü hava savunma sistemlerinin Karadeniz üzerinden ihracata olumlu katkı sağlayacağını ve saldırılara karşı harcamaların azalacağını ifade etti.

Aynı zamanda, 2022’de Rusya’nın kontrolü altındaki Ukrayna topraklarının büyük bir kısmının geri alındığını hatırlatan Zelenskiy, 2023’te Rusya’nın Karadeniz’den çekilmek zorunda kaldığını ve artık füze ve İHA saldırıları düzenlemekten vazgeçeceğini belirtti. Bu durumun Ukrayna için zaferin yaklaştığı anlamına geldiğini ifade eden Zelenskiy, ülkenin savunma kapasitesini güçlendirmenin önemine vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin